Publicat de: Oxana | noiembrie 12, 2009

Scrisoare deschisă către Excelenţa Sa, domnul Vladimir Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova

Stimate domnule Prim-ministru,

filatLa alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, precum şi la protestele împotriva fraudării alegerilor de către comunişti, toată societatea din România a urmărit cu sufletul la gură lupta pentru libertate şi democraţie dusă de fraţii noştri. Viitorul nostru comun obligă la fapte concrete, care să faciliteze libera circulaţie între cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului.

Ţinând cont că, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, tot mai puţini cetăţeni români au nevoie de paşaport pentru a călători în majoritatea statelor europene, noi, reprezentanţii societăţii civile interesată de problematica românilor de pretutindeni, solicităm elaborarea unui acord bilateral între România şi Republica Moldova prin care cetăţenilor României să li se permita accesul în Republica Moldova pe baza actului de identitate.

Suntem convinşi că acest gest de deschidere al Guvernului de la Chişinău ar genera efecte pozitive în domenii precum schimburile comerciale, cultură şi turism.

Aşteptăm gestul noului guvern de la Chisinau în acest sens şi vă asigurăm de tot sprijinul nostru în aplicarea reformelor necesare pentru ca Republica Moldova să devină un stat prosper şi european.

Cu aleasă consideraţie :

Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni

Consiliul Mondial Român

Grupul de acţiune Noii Golani

Institutul Fraţii Golescu pentru relaţia cu românii din străinătate

Grupul de Iniţiativă Basarabeană Cluj

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia Suceava

Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti

Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi

Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor Iaşi

Asociaţia Onoare şi Patrie

Asociaţia 21 Decembrie 1989

Reclame

Responses

  1. Ar fi un mare pas inainte pentru caderea hotarului de la Prut daca aceasta cerere s-ar finaliza cu un succes.

  2. VOI NU SUNTETI NORMALI! DA SA EXPLIC DE CE:

    conform regulilor de corespondenta diplomatica, EXCLUSIV unui presedinte de tara si unui ambasador i se adreseaza cu Excelenta!!

    In cazul dat avem de-a face cu un prim-ministru, caruia i se adreseaza scurt: Domnului Prim-ministru (eventual al tarii cutare) si GATA…. Read more

    Asa ca altetzele voastre, luati si corectati si nu va faceti atata de ras!

  3. VLAD…Domnul este cu Tine… Curaj!!!

  4. Domnul nostru VLAD FILAT,cu toata durerea si nemultumirea noastra,noi apelam la DUMNEAVOASRA,PENTRU A NE AJUTA,la noi mare problema este APA,si primarul nostru nu ne ajuta cu nimik,suntem ridicati cu casele pe o stinka si apa e problema noastra,am avut o arteziana la care sa ars motorul,basnea unde se rezerva apa sparta de unde au mai cirpito de vai de ea,de fintini nu avem bani si inca platim lumina la primarie ,si persoane care pompa apa tot din buzunarul nostru,da mamele care au copii mici sunt si invalizi,batrini ce nu pot tirii picoarele da nu sa tirie apa de la 500 de metri,va rugam si stim ca numai dumneavoastra o sa ne ajutati nustiu ce sa mai facem,ca nu ne asculta nimimeni,neam saturat sal cemam si tot acelas raspuns nu putem nu avem ,aveti datorii,da de unde ca lasam casele si copii plecind peste hotare in robie ca sa putem inbraca copii si hrani,veniti la noi ,VA RUGAM DIN SUFLET,SUNTETI UN DOMN DE LA DUMNEZEU PENTRU NOI,AJUTATINE raionul GLODENI satul CUHNESTI locatarul ANA DIRZU


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: