Publicat de: Oxana | noiembrie 2, 2009

17 ani de la trecerea în eternitate a cuplului Doina şi Ion Aldea Teodorovici

Lilia Cazacu vorbind despre soţii TeodoroviciIeri, în în cuibul elitist din mansarda Music Pub GIRB  a organizat comemorarea celor doi apostoli ai românismului, sub forma unui act cultural la care au fost invitaţi poetul Ion Cozmei şi muzicianul Cristi Rangu, voce şi ghitară în trupele sucevene Odyssey şi Piatra.

Picture 025Cristi Rangu la ghitară şi voce împreună cu basarabeanca Dina Cepeliuc, studentă în anul II la universitatea suceveană au cântat unele dintre cele mai cunoscute şi vibrante melodii ale cuplului comemorat, ce au stârnit o emoţie vie în sufletele celor prezenţi.

Picture 029Poetul Ion Cozmei a povestit despre spectacolele pe care cei doi le-au susţinut la Suceava în perioada de renaştere naţională de la sfârţitul anilor 1980 ce a avut loc în Basarabia. A încheiat prin a recita o creaţie proprie dedicată memoriei celor dispăruţi.

Pentru că aproape toate cântecele din repertoriul celor doi erau compuse pe versurile lui Grigore Vieru, scriitorul Mihai Vicol a evocat imaginea poetului basarabean care a avut acelaşi destin tragic cu cel al cântăreţilor.

Seara s-a încheiat cu vizionarea unor înregistrări cu Doina şi Ion Aldea Teodorovici în diferite ipostaze şi locuri de o parte şi de alta a Prutului. Mă bucur că întâlnirea a fost emoţionantă, că a ieşit aşa cum am sperat şi că au participat oaspeţi veniţi din alte oraşe, nu doar basarabeni care studiază la Suceava şi suceveni.

Text: Lucian Spetcu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: