Publicat de: ciolpan | octombrie 20, 2009

LSBR a participat la proiectul ”Youth for Building Peace” sub egida programului ”Youth in Action”

grupReprezentanți ai Ligii Studenților Basarabeni din România au participat în perioada 9-16 octombrie în cadrul proiectului internațional ”Youth for Building Peace” desfășurat sub egida programului european ”Youth in Action” în orașul georgian Kobuleti.

Organizatorii evenimentului, asociațiile de tineret AYPD ”Compass” și NEFIM, au reușit să adune la un loc reprezentanți ai asociațiilor de tineret din Republica Moldova/România, Ucraina, Turcia, Cehia, Georgia, Polonia, Armenia, Lituania și Belarus. Obiectivul major al acțiunii a fost realizarea schimbului de experiență și de perspective privind implicarea tinerilor în viața societății, metodele de lucru în echipă, procesele de stabilizare a zonelor de conflict, percepția asupra cetățeniei, identității naționale și a naționalității, precum și asupra înțelegerii culturilor popoarelor centrale și est-europene.

Printre activitățile echipelor constituite din câte 5 tineri s-au numărat work-shop-uri, jocuri de rol, conferințe, seminarii, proiecții de filme, dezbateri pe marginea studiilor de caz, precum și prezentări ale principalelor elemente culturale din țările de proveniență ale participanților.

Activitățile studenților au culminat printr-o manifestație publică pentru promovarea păcii și armoniei inter-etnice desfășurată în orașul georgian Batumi. Printre acțiuni s-au numărat ”free hugs”, afișajul de banner-e, precum și discuții cu trecătorii.

Departamentul de Comunicare al LSBR

Reclame

Responses

  1. besarabi[besonyo-asa sint numiti dacii din sud si estu daciei=vz. si limba besa in care se cintau psalmii in tara sfinta]/hai sa ne unim.studentii noi cei din carpati ne numim de azi =daci iar tara=dacia..fiti alaturi de dacii din carpati . uniti -va dacilor liberi[voi nu ati fost cuceriti de invadatorii romanii] cu dacia= mama].va multumim..vv votati-psdm[dacia]-miron cozma[nota-besonyo=in gesta hungarorumcareia ii multumim] basarabi au tinut dacia pina la 1660 cind au fost ucisi pe linie y[barbateasca] de adversarii la tron.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: