Publicat de: ludmilag | octombrie 17, 2009

Comunicare de la egal la egal

O afirmaţie spune:  „Timpul este stofa din care este făcută viaţa”, dar reprezentînd concomitent pentru mine motivul forte ce m-a determinat să mă implic împreună cu majoritatea studenţilor basarabeni la o săptămîmna de împodobire a sufletului cu pierle din domeniile: istoria Moldovei, filozofie, mass-media, manipulare şi sociologie. Ore care mi-au lărgit orizontul în lumea cunoaşterii, căci după cum a zis geniul poeziei Mihai Eminescu „Cea mai mare nenorocire a omului este să fii limitat”.

Termenii cheie neoplatonism, persuasiune, logos, manipulare, aberaţii, precum şi îndrumătorii Mihai Chira, Carmen Agoutin, Adrian Botezatu, Marius Cucu, Florin Pintescu ne-au condus în universul în care totul este constituit pe baza raţiunii şi dorinţei de a descoperi şi a cunoaşte filele vieţii de la începuturile începuturilor şi pînă în zilele noastre.

Dar urmărind scopul suprem de a ne face conştiincioşi de faptul că chiar noi sîntem cei ce vom tipări fila viitorului, transmisă posterităţii. Eu consider că chintesenţa personalităţii o constituie inteligenţa, nu cea care vine de la mama, nici cea raportată la scara socială, pe care ne poziţonăm, dar mai cu seamă ceea ce prezentăm noi ca materie raţională.

De aceea aceste cursuri ne-au făcut o dată în plus să ne gîndim că „a voi” ne arde „a putea” ne disrtuge, dar „a şti” păstrează firava noastră alcătuire într-o veşnică stare de linişte.

La cel mai înalt nivel noi, boboceii, am fost impresionaţi de exalbarea şi energia transmisă de moderatori, pentru unii aceştia devenind un model al înaltului profesionalism în domeniu, dar mai ales comunicare ce ne-a oferit-o „de la egal, la egal”

Finişul, cel puţin pe unii, ne-a marcat să ajungem undeva, mai exact să ne stabilim piscul spre care vom aspira. Ne-am cunoscut mai bine între noi, bobocii din anul I, dar şi pe cei mai mari, cei care ne-au adoptat.

Palamarja Olesea, Facultatea de Istorie şi Geografie
la curs

notite

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: