Publicat de: ciolpan | septembrie 28, 2009

LSBR şi MECI oferă răspunsuri la întrebările studenţilor

În urma solicitărilor, reprezentanţii LSBR au avut o întrevedere cu ministul ECI Ecaterina Andronescu şi cu Luminiţa Matei, director al Direcţiei Generale Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din cadrul MECI.

Reprezentanţii autorităţilor din cadrul MECI i-au asigurat pe cei prezenţi de interesul şi întreaga lor susţinere în activităţile pe care LSBR îşi propune să le realizeze şi le-a oferit un şir de răspunsuri la unele dintre cele mai populare întrebări pe care aceştia le-au adresat.

  • În legătură cu transferurile la alte universităţi, am fost informaţi că acest lucru este imposibil. Însă se pot face transferuri în cadrul aceleeaşi universităţi (facultate-facultate) şi facultăţi (specializare-specializare) atât timp cât coincide domeniul. De exemplu: este permis să treci de la sociologie la psihologie, dar nu şi de la limbi străine la geografie.
  • Atât bursierii, cât şi studenţii la fără taxă beneficiază de cazarea în cămin în măsura posibilităţilor. Conform metodologiei, la început sunt cazaţi bursierii, apoi cei la fără taxă. MECI acordă subvenţii fixe universităţilor pentru ca studenţii sa stea gratuit, dar anumite cămine cer un adaos (regia de camin) care să acopere cheltuielile ce apar pe parcursul anului ( reparaţii, scumpiri). Aceste adaosuri pot varia între 20 si 80 ron/lună. Atenţionăm studenţii să fie atenţi şi să nu achite nicio taxă de cămin, în afara celei menţionate mai sus.
  • În cadrul universităţilor care au instituit un sistem de credite, studentul care nu acumulează numarul necesar de credite poate fi lipsit de calitatea de student.
  • Oficiul Român de Imigrari colaborează cu MECI în vederea identificării persoanelor care au un loc subvenţionat la studii in România şi deţin cetăţenie română cu domiciliul în România. În cazul în care studentul obţine cetăţenia română cu domiciliul în România pe parcursul perioadei de studii, taxa lui va începe din ziua primirii cetăţeniei. Astfel el va trebui să achite din acel moment echivalentul taxei.
  • În sesiunea a doua de admitere, au fost depuse până sâmbătă seara doar 500 de cereri, dintre care circa jumătate au fost necorespunzătoare cerinţelor înaintate de minister. Rezultatele finale ce ţin de cele 584 de locuri acordate în sesiunea II vor fi date publicităţii cel mai probabil în ziua de marţi, 29 septembrie. Dna director Matei le-a atras atenţia celor care urmează să îşi depună actele pentru viză că acest proces are loc pe baza unui regim organizat pe regiuni.

În speranţa că a oferit câteva raspunsuri la întrebările ce va interesează, LSBR vă asigură de toată disponibilitatea de a oferi în continuare asistenţă şi consiliere studenţilor veniti la studii în România.

Departamentul PR al LSBR

Reclame

Responses

  1. vreau raspunsuroi la intrebari de la geografie

  2. daca mi se cere 105 lei pt cazare in conditiile in care sunt la fara taxa, ce fac, depun plangere?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: