Publicat de: Oxana | august 24, 2009

DEMERS al Ligii Studenţilor Basarabeni din România Către: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării

Către: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării
În atenţia: Doamnei Ministru Ecaterina ANDRONESCU


Stimată Doamnă Ministru,
LSBR este o asociaţie constituită la nivel naţional din nouă preşedinţi de asociaţii ale studenţilor români basarabeni din nouă oraşe din România şi are ca obiectiv principal imprimarea unei abordări bazate pe solidaritate şi unitate în acţiuni ale studenţilor basarabeni implicaţi în mediul asociativ şi civic. De asemenea, aceasta îşi propune să creeze un cadru favorabil unei colaborări mai strânse dintre asociaţiile locale care împart aceleaşi principii de funcţionare şi să promoveze o abordare bazată pe solidaritate şi unitate în acţiuni ale studenţilor basarabeni implicaţi în mediul asociativ şi civic din România. Specificul acesteia este că ea a fost creată din oameni şi respectiv, din echipe, care s-au remarcat de-a lungul timpului prin activităţi capabile să stimuleze sentimentul de apartenenţă la spaţiul cultural românesc, precum şi să promoveze valorile democraţiei europene. Ținem să menţionăm că LSBR şi-a stabilit printre cele dintâi priorităţi consolidarea unui dialog constructiv şi transparent dintre instituţiile statului român şi mediul asociativ de tineret al românilor basarabeni.

În această calitate, dar şi în conformitate cu legea învăţământului numărul 84/1995 cu modificările şi completările ulterioare, legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, dar şi a metodologiei de şcolarizare a cetăţenilor de origine etnică română din Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina şi Ungaria şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul de stat din România, în anul scolar / universitar 2009 – 2010,  solicităm Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării să facă publice următoarele informaţii:
–  publicarea listelor cu candidaţii respinşi, care să conţină inclusiv media de admitere a acestora şi facultatea solicitată;
– expunerea detaliată a modului în care s-a realizat selecţia candidaţilor – modelul sau mecanismul utilizat.

În aceeaşi ordine de idei, dar şi ca urmare a sesizărilor parvenite pe adresele asociaţiilor studenţilor basarabeni, solicităm ca bursele rămase neocupate să fie acordate (în funcţie de media de admitere) tinerilor etnici români din Rep. Moldova care îşi vor depune dosarul direct la sediul unităţilor de învăţământ din România în sesiunea de admitere organizată în luna septembrie.
De asemenea, ţinem să vă aducem la cunoştinţă că reprezentanţii LSBR au fost înştiinţaţi de către mai mulţi studenţi ne-admişi la studii, că la facultăţile solicitate de aceştia, au intrat studenţi cu o medie generală conform cu domeniul solicitat mai mică decât a lor, la fel cum, în cadrul aceleeaşi facultăţi, studenţi cu media generală mai mică vor beneficia de bursă în locul celor cu media mai mare.

Avem convingerea că, prin deschiderea şi disponibilitatea Domniei Voastre faţă de aspiraţiile şi problemele etnicilor români din Rep. Moldova, dar şi din celelalte împrejurimi ale statului Român, prezentul demers va avea un deznodământ favorabil. În acest sens, vă asigurăm de întreaga noastră deschidere şi dorinţă de colaborare.

Data
24.08.2009

Semnatari:

Membrii Fondatori ai Ligii Studenţilor Basarabeni din România:
Tudor Cojocaru, preşedinte LSB Bucureşti şi preşedinte LSB România
Petru Ciolpan, preşedinte GIRB Suceava
Anatol Cojocari, preşedinte ASEB Oradea
Nicolae Leva, preşedinte GIB Cluj
Svetlana Popescu, preşedinte LSB Galaţi
Octavian Apostol, preşedinte OSBB Braşov
Iulian Munteanu, preşedinte OSB Constanţa
Svetlana Ursu, preşedinte LSB Timişoara (GI)
Ludmila Motroi, preşedinte ASEB Craiova

Reclame

Responses

  1. bafta cu initiativa 🙂

  2. 9 organizatii din 9 orase… hm, interesant! si vasazica lsbr reprezinta pe toti basarabenii din Romania, adica si pe cei care nu fac parte din organizatie (nu vad Iasi-ul aici, un pol mai important decat Craiova, Galati, Oradea si Constanta, poate si decat Suceava, luptand de la egal la egal cu Timisoara, Cluj si Bucuresti). Unitate fratilor ca in vizuina de sarpe!

  3. #Dymitryos# – 🙂

  4. @moderator, :/

    „De asemenea, ţinem să vă aducem la cunoştinţă că reprezentanţii LSBR au fost înştiinţaţi de către mai mulţi studenţi ne-admişi la studii, că la facultăţile solicitate de aceştia, au intrat studenţi cu o medie generală conform cu domeniul solicitat mai mică decât a lor, la fel cum, în cadrul aceleeaşi facultăţi, studenţi cu media generală mai mică vor beneficia de bursă în locul celor cu media mai mare.”

    prosti is oamenii aia de la minister si de la consulat… de ce ii mai tine statu roman acolo si ii mai plateste?

  5. #Dymitryos# – 🙂 mai are Romania pana cand o sa inlocuiasca toti calaii din Administratiile sale


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: