Publicat de: Oxana | aprilie 24, 2009

2 recorduri mondiale doborâte la Suceava

ou-suceavaÎn perioada sărbătorilor de Paşti, Suceava s-a transformat într-o veritabilă capitală culturală şi turistică a României.

Toti aici au fost doborâte două recorduri mondiale.Un ou încondeiat uriaş amplasat în centrul municipiului şi omologat de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou tradiţional din lume a fost sfinţit, duminică, de un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul.

Acest ou a fost confecţionat din fibră de sticlă de către o firmă din Buzău şi decorat cu desene realizate pe autocolant de către o firmă suceveană, are o înălţime de 7,25 metri, diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone.

Celălalt record a fost înregistrat la Rădăuţi, unde a fost preparată cea mai mare pască din lume, care are(mai exact avea 🙂 ) un diametru de 2,5 metri. O armata de oameni a muncit patru zile la prepararea bunatatii. S-a folosit un coptor special, 45 de kg de branza, 300 de oua.

Împreună cu 10 basarabeni din Suceava, membri ai GIRB-ului am avut şansa să petrecem sărbătoarea Învierii în Rădăuţi. Din păcare, în centrul Rădăuţiului am ajuns cu 10 minute după ce imensa pască fusese tăiată şi împărţită localnicilor. 🙂 La anul poate cei din Rădăuţi se gândesc să facă o pască şi mai mare ca să ajungem şi noi la timp s-o gustăm. Până atunci ne mulţumim cu poza ce-am făcut-o, cu cea mai rămas din pasca de 170 kg…, adică numai platoul 🙂 :

pasca-radauti


Răspunsuri

  1. cruta

  2. sergiu,
    daca ramaneai vedeai mai multe…asa trebuie sa te multumesti doar cu pozele 🙂

  3. oul ala mi-a placut. ideea este frumoasa si e bine ca romanu inca se mai gandeste sa faca ceva frumos. pace!


Lasă un comentariu

Categorii